Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
imageimageimageimageimageimageimageimageimage
Σύνδεση

Σύνδεση

EuroGeoSurveys

EuroGeoSurveys

ELLAS YPEN           EE

MenoumeAsfaleis

Τελευταία Νέα

esperida 

Ολοκληρώθηκε σήμερα, με την παρουσίαση του ΑΤΛΑΝΤΑ, η Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψαν στις 4.11.2016, η Περιφέρεια Ηπείρου και το Ι.Γ.Μ.Ε., για την εκτέλεση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Άτλαντας διακοσμητικών πετρωμάτων και δομικών λίθων της Περιφέρειας Ηπείρου».

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης ήταν η απόδοση μιας "ταυτότητας" για κάθε εξορυσσόμενο υλικό, από αδειοδοτημένο λατομείο, στην Περιφέρεια της Ηπείρου, λόγω του έντονου εξαγωγικού προσανατολισμού του κλάδου των φυσικών διακοσμητικών πετρωμάτων (μάρμαρα, δομικοί λίθοι, σχιστόπλακες, κ.λπ.), που αποτελεί έναν από τους λίγους κλάδους της ελληνικής οικονομίας ο οποίος είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τον αντίστοιχο, στη διεθνή αγορά.

Κύριοι στόχοι του έργου, ήταν :

1. Η απογραφή της υπάρχουσας κατάστασης.

2. Η δειγματοληψία και ο έλεγχος των αισθητικών και φυσικομηχανικών χαρακτηριστικών των Διακοσμητικών Πετρωμάτων της Περιφέρειας, σύμφωνα με τα νέα Ευρωπαϊκά Πρότυπα ΕΝ.

3. Η δημιουργία ΑΤΛΑΝΤΑ με όλα τα φυσικομηχανικά χαρακτηριστικά των Διακοσμητικών Πετρωμάτων της Περιφέρειας.

Τα κυριότερα προσδοκώμενα οφέλη, με τη δημιουργία του ΑΤΛΑΝΤΑ, είναι:

1. Η γνώση της υπάρχουσας σήμερα κατάστασης του λατομικού κλάδου της Περιφέρειας Ηπείρου.

2. Η αξιολόγηση των βασικών ποιοτικών χαρακτηριστικών των 22 διαφορετικών διακοσμητικών πετρωμάτων της Περιφέρειας και

3. Η καλύτερη προώθηση αυτών των Διακοσμητικών Πετρωμάτων.

Μέσω των εμπεριστατωμένων πληροφοριών που περιέχει, ευελπιστούμε ότι, τούτος ο κατάλογος θα συμβάλει στην αναζωογόνηση και την εκ νέου προώθηση του κλάδου των διακοσμητικών πετρωμάτων της Ηπείρου. Αυτών των διαχρονικών υλικών που, λόγω της αδιάλειπτης χρήσης και των ποικίλων εφαρμογών τους, συνδέθηκαν και συνεχίζουν να συνδέονται με ό,τι ονομάζεται, με την ευρεία έννοια, «πολιτισμός».

Την γενική ευθύνη υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης, είχε το εργαστήριο ΛΙΘΟΣ της Διεύθυνσης Κοιτασματολογίας, σε συνεργασία με την Π.Μ.Η., του Ι.Γ.Μ.Ε. Την έναρξη της Εσπερίδας κήρυξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ -> http://www.anex.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11276:2018-09-25-16-31-20&catid=3

Conf
THLERGASIA
diavgeia eagme

Συμμετοχή σε Ευρωπαικά Προγράμματα

EGDI 300x112

onegeology 

m4eu

eurare

logo prosum pangeo

InGeoClouds90